Broschyr

Utbildning

Recept

 • Skrei® – Norsk torsk när den är som bäst
  Skrei® – Norsk torsk när den är som bäst

  Vill du prova norsk torsk när den är som bäst? Passa på att köpa färsk Skrei® nu när det är säsong, januari t o m april. Bjud hem några vänner. Laga något av de 9 läckra recepten som finns i den här broschyren. Vem vet, det kan bli början på en lång och trevlig tradition. Smaklig måltid!

  Ladda ned PDF (3,09 MB)
 • Fredrik Eriksson lagar Skrei®
  Fredrik Eriksson lagar Skrei®

  Vill du prova Norsk torsk när den är som bäst? Passa på att köpa färsk Skrei® nu när det är säsong, januari t o m april. Ladda ner broschyren och laga något av de  recept som Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus har komponerat åt oss. Smaklig måltid!

  Ladda ned PDF (3,77 MB)
 • Amirs receptfolder
  Amirs receptfolder

  Säg hej till mästerkocken! Amir Kheirmand är datanörden som gav sig in i reklambranschen med huvudet före – och som nyligen blev utsedd till Sveriges Mästerkock 2014. Den här receptbroschyren innehåller sex speciellt framtagna laksrecept av vinnaren själv.

  Ladda ned PDF (4,58 MB)
 • Laks i vardagen
  Laks i vardagen

  Vad vet du om laks? Hur kommer det sig att norsk laks har så bra kvalité? Informationen finns i denna folder. Dessutom hittar du de bästa recepten för laks till vardags.

  Ladda ned PDF (585,23 kB)
 • Norska räkor
  Norska räkor

  Norska skatter som räkor är en hälsosam proteinkälla som utmärker sig galant i salladen, med potatis eller varför inte i grytan? Se våra samlade receptfavoriter ifall du behöver inspiration.

  Ladda ned PDF (495,68 kB)
 • Sushi
  Sushi

  Fint urskurna råa filéer av laks passar utmärkt och är en självklarhet i det japanska köket. Har det alltid varit så? Läs om laksens resa till sushibordet och hur du briljerar med blandningen av rå fisk, sushiris, soja, och wasabi.

  Ladda ned PDF (349,12 kB)
 • Norsk torsk i vardagen
  Norsk torsk i vardagen

  Norskt vatten är den rikaste på torsk. Torsken kan du utmana på många sätt med flera olika recept som ger fiskrätten ett helt nytt ansikte och gör din vardag en aning rikare.

  Ladda ned PDF (614,04 kB)
 • Rökt laks i vardagen
  Rökt laks i vardagen

  Gravad, kallrökt eller varmrökt. Vad är din favorit och vad passar de till? Wrappa rökt laks i tunnbröd eller varför inte steka den med riven potatis runt? En vanlig vardagskväll kan bli något bättre.

  Ladda ned PDF (638,53 kB)
 • Laks i ugn är lugn och ro
  Laks i ugn är lugn och ro

  175° i 20 minuter. Det är tumregeln för en laksfilé i ugn och nästan allt du behöver veta för att för att du skall lyckas med de elva samlade recepten. Klicka här för mer information!

  Ladda ned PDF (2,72 MB)
 • Färsk lax stavas laks
  Färsk lax stavas laks

  Är du sugen på att grilla men tjatat ut köttet?  Inspireras till att imponera på familjen eller gästerna med nygrillad laks i bland annat aluminiumfolie med ost och grönsaker. Lättare än du tror. Prova själv!

  Ladda ned PDF (17,99 MB)
 • Grillad laks – tips och recept för hela sommaren.
  Grillad laks – tips och recept för hela sommaren.

  Det finns många sätt att grilla en bit laks på och alla är lika enkla. Att pensla laksen med lite matolja innan grillning, att grilla med skinnsidan nedåt eller tillaga i foliepaket tillhör de vanligaste. Använd det du gillar bäst. Du behöver inga särskilda redskap och kan använda samma tillbehör som när du grillar annat. Byt bara ut köttet mot en bit laks.

  Ladda ned PDF (4,98 MB)
 • Filip Fastén lagar skrei
  Filip Fastén lagar skrei

  2014 vann Filip Fastén, till vardags kock på dubbelt stjärnbeströdda restaurangen Frantzén i Stockholm, utmärkelsen Årets Kock med sin huvudrätt på just skrei. Vi har samlat Filips främsta recept på skrei med säsongens råvaror, tillsammans med en demonstration av de mest grundläggande tillagningsteknikerna. Hoppas det smakar!

  Ladda ned PDF (3,34 MB)
 • Fjordørret receptfolder