Hantering

Öppna pilgrimsmusslor »
Rensing av kamskjell

Pilgrimsmusslans magnifika vita muskel bara väntar på att du ska använda den i läckra rätter. Här visar vi hur du öppnar och rengör pilgrimsmusslor. 

Öppning av krabba »
Oppdeling av krabbe

Färska krabba är säsongsbetonad, under perioden september till november är den som bäst. Här visar vi dig hur du får ut allt det goda krabban har att erbjuda.

Filéa sill »
Filetering av sild

När färsk sill finns tillgängligt, ta då chansen att göra något extra gott. Ska du inte använda sillfiléerna direkt går det bra förvara dem i en sluten behållare eller att frysa in. Nedan visar vi hur du på ett enkelt sätt filéar sillen.

Delning och kokning av kungskrabba »
Deling og koking av kongekrabbe

Norsk Kungskrabba är något av det mest kulinariska som finns bland havets alla läckerheter. Du kan köpa den rå eller kokt, färsk eller fryst.

Filéa laks, öring och röding »
Filéa laks, öring och röding, Fotograf: Tom Haga

Det finns flera sätt att filéa fisk. Här visar vi ett enkelt sätt att filéa en laks. Samma metod kan användas även på Norsk Ishavsröding och öring eftersom de har samma benstruktur.

Öppna ostron »
Åpning av østers

Servera ostronen naturella, då kommer den fantastiska smaken bäst till sin rätt. En naturlig och frisk smak av salt hav, mineraler i kombination med en mild sötma.