Apelsinbakad norsk lax

Apelsinbakad norsk lax
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: www.spisa.nu

Vill du ha en supergod, lättlagad sommarlunch? Prova den här fräscha apelsinbakade laxen.

Ingredienser

-
+

400 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
1 st  apelsin
400 g  bönor, svarta
1 st  schalottenlök
40 g  mandel
12 st  körsbärstomater
3 kvist  rosmarin, färsk
4 dl  ruccola
2 msk  olivolja
1 msk  balsamvinäger
   havssalt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Tvätta och finriv apelsinskalet.
  • Skär laxsidan i 4 bitar. Lägg i en smord ugnssäker form.
  • Gnid in ovansidan av laxen med apelsinskal. Salta och peppra.
  • Stek i mitten av ugnen ca 12 minuter.
  • Sila de svarta bönorna under rinnande vatten.
  • Finhacka schalottenlök och sötmandel.
  • Halvera tomaterna. Finhacka rosmarin.
  • Blanda ihop allt med ruccolasallad, olivolja, balsamvinäger, havssalt och svartpeppar.
  • Låt dra i 5 min.
  • Lägg upp den färdiga laxen tillsammans med bönsalladen.
  • Garnera med rivet apelsinskal och lite av mandeln.
  • Servera.  

Källa: www.spisa.nu