Asiatisk lax i folie

Asiatisk lax i folie
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf:

Denna laxrätt är en riktig smakbomb. Att den tillagar sig själv på grillen på bara 10 minuter gör den till en riktig vinnare i sommar. 

Ingredienser

-
+

1 knippe  mangoldsallad
1 kruka  koriander, färsk
1 st  chili, röd
2 dl  kokoskräm
800 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
4 klyfta  vitlök
2 st  lime
1 bit   ingefära, färsk
3 msk  sojasås, japansk
1 msk  sambal oelek
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Dela laxen i 4 bitar.
  • Skala vitlöksklyftorna och skär dom i tunna skivor. Kärna ur chilin och skär i tunna skivor. Du kan variera och byta ut den röda chilin mot andra varianter – till exempel gul spansk peppar. Välj den eller de som passar just din smak!
  • Skala ingefäran och riv den fint, ca 2 msk.
  • Blanda kokoskrämen med limesaft, vitlök, chilis, sambal oelek, soya samt ingefäran.
  • Salta och peppra laxen och lägg den på 4 st smörade folieark med mangold i botten. Fördela kokosröran över laxen och strö över koriander. Vik ihop foliepaketen.
  • Grilla i ca 10-15 minuter.

Servera gärna med kokt ris.