BBQ-sej med grönsakssallad och citronmajonnäs

BBQ-sej med grönsakssallad och citronmajonnäs
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Ingvar Eriksson

Fisk som tillagas i låg temperatur blir saftigare och mjällare. Använd en digitaltermometer och håll koll på fiskens innertemperatur.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Sejfilé, utan skinn och ben
1 dl  barbecue sås
400 g  broccoli
200 g  vaxbönor
100 g  purjolök
4 st  rädisa
2 msk  persilja
1 msk  olivolja
   salt
   peppar
0,5 st  citron
2 dl  majonnäs

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 100 grader.
  • Dela fisken i 4 lika stora bitar.
  • Salta och peppra fisken.
  • Pensla på BBQ-såsen, stick in termometern i mitten av fisken och baka i ugnen tills innertemperaturen är 45 grader. 
  • Skär purjolöken i ringar.
  • Koka broccoli, vaxbönor och purjolökringar. 
  • Skiva rädisorna och strimla persiljan.
  • Blanda broccoli, vaxbönor, purjolök, rädisor och persiljan. 
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Riv citronskal och blanda med majonnäsen.

Servera fisken på en bädd av salladen med citronmajonnäsen som tillbehör.