Bakad skrei med jordärtskocka och picklad grönkål

Bakad skrei med jordärtskocka och picklad grönkål
  • 
4

    4 portioner

  • 40-60 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf:

Bakad, norsk skrei tillsammans med jordärtskocka och picklad grönkål bäddar för en rustik och härlig matupplevelse.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk skreifilé, utan skinn och ben
400 g  jordärtskocka
2 msk  misopasta
50 g  smör
400 g  grönkål
2 dl  ättika 4%
4 dl  socker
6 dl  vatten
4 msk  smör
   salt
   citron

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Ugnsbaka fisken enligt denna anvisning.

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skala skockorna och lägg i folie med smör, förslut och baka i ugnen i 40–50 minuter. Mixa släta tillsammans medmisopasta, smaka av med citron och salt. Förvara i en kastrull med lock.
  • Koka ihop socker, vatten och ättika. Kyl ner. Skölj grönkålen och avlägsna roten, strimla kålen så tunt som möjligt och pickla i ättikslagen 30 minuter innan servering.
  • Fördela purén på fyra tallrikar och lyft upp kålen från lagen.
  • Täck purén med kål och avsluta med brynt smör.
  • Servera fisken i mitten tillsammans med en bit citron.