Barnens skattkista

Barnens skattkista
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Lina Eriksson

Ingredienser

-
+

600  g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
1 st  gurka
1 st  ananas
4 st  tomat
2 st  paprika, röd
2 pkt  tortilla bröd
2 st  lime
1 knippe  salladslök
   salt

Tomatrelish

4 st  tomat
1 st  mango
   olivolja
   salt och peppar

Rostad majssalsa

2 st  majskolv
0,5   chili, röd
2 st  salladslök
2 kvist  rosmarin, färsk
1 st  citron
   olivolja
   salt och peppar

Avokadoröra

2 st  avokado
1 dl  gräddfil
0,5 klyfta  vitlök
0,5 st  citron
3 msk  olivolja
   salt

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Här har vi lagat laxen i ett eget paket. Ett alternativ är att
lägga grönsakerna med laxen i aluminiumfoliet innan man
lägger paketet på grillen.

  • Tärna gurka, tomat, paprika och ananas i ca 1 cm stora bitar och lägg upp i separata skålar.
  • Skär salladslöken i tunna ringar.
  • Skär laxen i 4 lika tjocka skivor, krydda med salt och spiskummin.
  • Lägg ut laxskivorna på varsin oljad aluminiumfolie. Se till att det är luftigt när du slår in laxen, som en påse.
  • När laxen är klar, efter ca 8 min, pressa på lite lime.
  • Servera i tortillabröd med grönsakerna, rostad majssalsa, avokadoröra och tomatrelish.

Tomatrelish

  • Skala och riv tomaterna och mangon med rivjärn och blanda ihop dem.
  • Smaka av med salt, peppar och olivolja.

Rostad majssalsa

  • Skär av majskornen från majskolven. Rosta majsen i en het stekpanna med lite olja. 
  • Tillsätt finhackad chili, skivad salladslök och grovskuren rosmarin. 
  • Tag ur och blanda med juicen från citronen och olivolja.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.

Avokadoröra

  • Dela avokado, kärna ur. Gröp ur och mosa avokado med gräddfil, riven vitlök, juicen från en halv citron och olivolja.
  • Smaka av med salt.