Ceviche med lax och tortillabröd

Ceviche med lax och tortillabröd
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

Fotograf:

Den här rätten går att variera med andra sorters fisk och skaldjur – det är bara fantasin som sätter stopp!

Ingredienser

-
+

200 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
100 g  Norska Räkor, skalade
2   lime
1 dl  olivolja
2   schalottenlök
2 klyfta  vitlök
1   mango
2   avokado
2   salladslök
1 kruka  koriander, färsk
8   tortilla bröd

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Salta och peppra laxen och lägg i en skål. Pressa över en av limefrukterna och låt marinera i 15–20 minuter.
  • Hetta upp en stekpanna med hälften av olivoljan. Fräs schalottenlöken på medelhög värme tills den är mjuk och börjar få färg. Pressa i vitlöken och fräs i någon minut till. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
  • Sätt ugnen på 200° grill. Grilla tortillabrödet tills det blir gyllenbrunt och knaprigt.
  • Häll av laxen i ett durkslag och lägg den i en stor skål. Lägg i räkor, mango, avokado, vårlök, den frästa löken och koriander. Häll på resterande olivolja. Pressa i en till två lime, salta och peppra. Rör om och låt stå ett par minuter i kylen.
  • Bryt tortillabröden i mindre bitar och servera med cevichen.

Tips: Ju längre du marinerar laxen desto fastare kött och mindre fisksmak får du.