Citrongräsbuljong med lax, torsk och räkor från Norge

Citrongräsbuljong med lax, torsk och räkor från Norge
  • 
4

    4 portioner

  • 40-60 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Fabian Björnstjerna

En härligt fräsch asiatisk inspirerad soppa med torsk och räkor som du säkert kommer att gilla.

Ingredienser

-
+

400 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
150 g  Norsk Torskfilé, utan skinn och ben
100 g  Norska Räkor, skalade
1 st  citrongräs
1 st  chili, röd
1 knippe  koriander, färsk
8 dl  kycklingbuljong
0,5 dl  fisksås
1 msk  råsocker
2 st  lime
1 tsk  salt
80 g  ingefära, färsk
1 msk  sweet chilisås
1 pkt  glasnudlar
2 st  morot
1 st  gurka
5 st  salladslök

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Krossa citrongräs med baksidan av kniven, skiva chili och grovhacka koriander, lägg allt i kycklingbuljongen tillsammans med fisksås och råsocker.
  • Låt det koka upp och ställ åt sidan. Sila och koka upp igen. Smaka av med limesaft.
  • Gör tärningar av laxfilén och torskfilén.
  • Blanda sedan i en skål tillsammans med en tesked salt, riven ingefära och chilisås. Låt det marinera.
  • Bryt glasnudlarna i bitar och koka enligt anvisningen på förpackningen.
  • Strimla morötter, gurka och sticklökar mycket fint.
  • Lägg ner fisken i buljongen och låt soppan få ett snabbt uppkok.
  • Fördela grönsaker, räkor och glasnudlar i soppskålar och slå fisksoppan över.