Citrusmarinerad skrei med avokadokräm

Citrusmarinerad Skrei® med avokadokräm
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Synøve Dreyer

Den här friska och fräscha förrätten verkar mer avancerad än den är. En perfekt start på en god middag.

Ingredienser

-
+

200 g  Norsk skreifilé, utan skinn och ben
1 st  citron
0,5 st  chili, röd
2   socker
2   salt
1   cayennepeppar

Avokadokräm

1 st  avokado
0,5 st  lime
0,5 klyfta  vitlök
   salt
   socker

Tillbehör

2 skivor  vitt bröd
   smör
   gräslök

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär skreifilén i så tunna skivor som möjligt och lägg dem platt på ett fat.
  • Riv skalet av en citron och finhacka chilin. Pressa saften ur citronen.
  • Sockra och salta skreifiléerna och strö över rivet citronskal, chili och kajennpeppar. Droppa citronsaft över och låt fisken dra i ca 15 minuter. 
  • Avokadokräm: Skala och kärna ur avokadon, pressa saften ur en lime och finhacka vitlöken. Mosa avokadon med limesaft och vitlök, smaka av med salt och socker.
  • Skär brödet i strimlor och stek det i smör. Lägg dem på ett papper som drar åt sig fett.
  • Fördela skreifileérna på portionstallrikarna med avokadokräm och strimlor av vitt bröd. Strö över gräslök.