Cocktaillax

Cocktaillax
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Ingvar Eriksson

Coktaillax med lagrad ost och creme fraiche toppad med rom passar perfekt till minglet eller till fördrinken innan middagen.

Ingredienser

-
+

12 skivor  Norsk rimmad Laks
1   baguette
12 skivor  ost, vällagrad
12 msk  crème fraïche
12 msk  laxrom
   gräslök

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 225 grader grilleffekt.
  • Skiva 12 jämntjocka skivor av baguetten och rosta sedan dessa gyllene på båda sidor, låt svalna.
  • Lägg osten på bröden, täck sedan med laxen.
  • Toppa med en klick creme fraiche och laxrom.
  • Strössla över den hackade gräslöken.