Cornflakes-stekta torsknuggets (Kirkenes de Luxe)

Cornflakes-stekta torsknuggets (Kirkenes de Luxe)
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Fabian Björnstjerna

Kirkenes de Luxe är vårt svar på snabbmatens nuggets. Kul och gott att servera till hela familjen.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Torskfilé
4 portioner  pommes frites
2 st  ägg
2 msk  sweet chilisås
4 dl  cornflakes
1 st  ägg
1 msk  äppelcidervinäger
1 dl  rapsolja
3 msk  sesamolja
1 st  morot
1 st  isbergssallad
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Värm pommes frites enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela torsken i 16 bitar.
  • Vispa upp de 2 äggen och blanda i sweet chilisås.
  • Vänd torsknuggets i äggblandningen och avsluta med att panera dem i cornflakes.
  • Blanda dippsåsen - vispa äggulan med äppelcidervinäger, tillsätt rapsoljan droppvis. Smaksätt med sesamolja, salt & peppar. 
  • Stek nuggets i smör och olivolja i ca 3-4 min på varje sida.
  • Skala morötterna. Fortsätt med skalaren och gör härliga strimlor av morötterna.
  • Dela isbergssalladen i hela blad och placera på fat.
  • Lägg upp nuggets på isbergssallaten, pommes frites därtill och avsluta med morotsstrimlorna och servera dippsåsen till.