Dilltorsk med räkor

Dilltorsk med räkor
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Joel Wåreus

En perfekt vardagsmiddag för hela familjen. Den är lätt att laga med få enkla moment och blir riktigt god. Strö lite norska räkor över som kronan på verket.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Torskfilé
100 g  Norska Räkor, skalade
1 st  schalottenlök
0,5 st  purjolök
2 dl  vatten
1 tärning  fiskbuljong
2 dl  gräddfil, lätt
1 dl  matlagningsgrädde
1 dl  dill
   salt och peppar

Tillbehör

   potatis

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Smörj en ugnsfast form.
  • Lägg finhackad schalottenlök i botten och torsken över.
  • Skiva purjon tunt och strö över torsken.
  • Salta och peppra.
  • Värm vattnet, lös upp fiskbuljongen och blanda ihop med gräddfil och matlagningsgrädde.
  • Blanda dill i såsen och slå över torsken.
  • Sätt in i ugnen på 220 grader i 15 min.
  • Servera med potatis och strö lite färska Norska Räkor över.