Fiskburgare med äppelsallad

Fiskburgare med äppelsallad
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Alf Børjesson

Till fiskburgare kan du använda i princip vilken fisk du vill. Äppelsalladen ger en frisk fräsch smak.

Ingredienser

-
+

500 g  Norsk Torskfilé
1 tsk  salt
2 tsk  potatismjöl
1 dl  mjölk
4 st  hamburgerbröd
4 st  salladsblad
1 st  äpple
2 stjälk  selleri
0,5 st  fänkål
1,5 dl  kvarg
2 msk  majonnäs
   curry
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Blanda alla ingredienser till fiskburgaren i matberedaren och mal det till en grov färs. Har du inte matberedare kan fisken hackas med en skarp kniv. Blanda in de övriga ingredienserna.
  • Forma fyra platta fiskburgare och stek dem i smör eller margarin i 3-4 minuter på varje sida.
  • Värm eventuellt upp hamburgerbröden i varm ugn eller rosta dem i brödrost.
  • Riv äpplet, finstrimla sellerin och fänkål och blanda allt med kvarg och majonäs. 
  • Smaka av salladen med curry, salt och peppar.
  • Dela hamburgerbröden och lägg ett salladsblad på botten, lägg på äppelsalladen, fiskburgaren och täck med hamburgerbrödet.
  • Det går att använda i princip vilken fisk du vill.