Fiskgratäng Kvibille

Fiskgratäng Kvibille
  • 
4

    4 portioner

  • 40-60 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Lina Eriksson

Några enkla moment och du har en riktigt god fiskgratäng med hela rätten i samma ugnsform.

Ingredienser

-
+

700 g  Norsk Laksfilé, utan skinn och ben
700 g  potatis
1 st  purjolök
4 st  ägg
2 dl  mjölk
1 st  pepparrot
1 dl  cheddar ost
1 knippe  dill
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Koka potatisen och stompa därefter. Täck botten på en långpanna med den stompade potatisen.
  • Snitta purjolöken på längden och skölj den väl. Skiva den fint och lägg på potatisen.
  • Blanda ägg och mjölk, salt och peppar, slå äggstanningen över grönsakerna och grädda 10 min i ugn.
  • Skala pepparroten och riv fint. Lägg på tunna skivor lax, riven pepparrot och hackad dill innan stanningen stannat.
  • Toppa med osten och grädda ytterligare 5 min.