Fiskkakor med grönsaksröra

Fiskkakor med grönsaksröra
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Ragge Strand

Smörstekta fiskkakor är ett lite roligare sätt att variera fiskmiddagen. Med grönsaksröran blir det nyttigt och gott för hela familjen.

Ingredienser

-
+

400 g  Norsk Torskfilé, utan skinn och ben
1,5 tsk  salt
0,5 tsk  peppar
1 tsk  potatismjöl
1 dl  mjölk
1 msk  gräslök
8 st  färskpotatis
1 st  kålrot
2 st  morot
1 tsk  zucchini
1 st  purjolök
12 blad  spenat, färsk
2 msk  olivolja
2 dl  vatten
1 tärning  grönsaksbuljong
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Det går bra att använda de flesta vanliga fisksorterna, t.ex. sej, kolja eller torsk.
  • Lägg alla ingredienserna till kakorna i en matberedare. Blanda snabbt samman alltihop.
  • Forma stora kakor och stek dem gyllenbruna i smör/margarin.
  • Skala och skär potatisen och grönsakerna i tärningar. Fräs dem i olivolja ett par minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning, koka upp och låt sjuda tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera på varma tallrikar med fiskkakorna överst.