Fisksoppa minestrone

Fisksoppa minestrone
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Fabian Björnstjerna

Minestrone är en smakrik soppa som man inte reder. Halstrad torsk passar perfekt. Servera gärna med nybakat bröd.

Ingredienser

-
+

400 g  Norsk Torskfilé, utan skinn och ben
1 st  lök, gul
1 st  morot
3 klyfta  vitlök
2 msk  olivolja
2 dl  vitt vin, torrt
8 dl  fiskbuljong
1 st  chili, röd
0,5 tsk  peppar
1 tsk  salt
200 g  spagetti
1 pkt  körsbärstomat
0,5 dl  oliver, svarta, utan kärnor
2 msk  olivolja
1 knippe  persilja
4 msk  pesto

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Koka upp vatten till spagettin.
  • Finhacka gul lök, morot samt vitlök.
  • Hetta upp en stor kastrull, tillsätt olivolja, lök och morot. Slå direkt på vitt vin och reducera 5 minuter. Tillsätt fiskbuljong och koka upp.
  • Finhacka chilin, utan frön, och smaksätt fiskbuljongen till önskad styrka. 
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.
  • Tillsätt cocktailtomater och skivade oliver i soppan.
  • Värm en stekpanna och halstra torskfilén i olivolja.
  • Häll av vattnet från spagettin, fördela på djupa tallrikar och strö ca 0,5 dl finhackad persilja över.
  • Häll över buljongen och avsluta med den halstrade torsken. 
  • Toppa med en klick pesto.