Grön curry- och kokosmjölksoppa med sesammarinerad norsk torsk och räkor

Grön curry- och kokosmjölksoppa med sesammarinerad norsk torsk och räkor
  • 
4

    4 portioner

  • 40-60 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Fabian Björnstjerna

Tycker du om att prova nya smakkombinationer? Den här läckra soppan med grön curry och torsk är spännande och smakrik.

Ingredienser

-
+

400 g  Norsk Torskfilé
150 g  Norska Räkor, skalade
5 dl  vatten
2 tärning  grönsaksbuljong
1 burk  kokosmjölk
1 msk  currypasta, grön
1 st  citrongräs
4 msk  fisksås
2 msk  sesamolja
1 msk  sesamfrö
8 st  champinjon
1 st  ingefära, färsk
1 st  lime
1 pkt  babyspenat
120 g  vattenkastanj
   salt

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Tärna torskfilén i tärningar på ca 3 cm.
  • Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt alla ingredienser i soppan fram till och med fisksåsen. 
  • Låt koka i ca 10 minuter och sedan stå och dra en stund, ca 5 min. 
  • Lyft ur citrongräset från soppan.
  • Blanda sesamolja och sesamfrön. Marinera torsktärningarna i sesamblandningen.
  • Skiva champinjoner, skala och riv ingefära och tillsätt  i soppan. Koka upp. 
  • Smaka av med lime och ev. salt.
  • Tillsätt de marinerade fiskbitarna. 
  •  Lägg i räkor, spenat och skivade vattenkastanjer strax innan servering.