Grönsallad med kokt lax

Grönsallad med kokt lax
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: www.spisa.nu

Kokt lax är en perfekt lunch, lätt att göra och blir fräscht och gott i en läcker sallad.

Ingredienser

-
+

500 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
0,5 st  citron
1 kvist  dill, färsk
1 st  isbergssallad
12 st  sparris, grön
1 kvist  persilja
2 dl  crème fraïche
   salt och peppar
1 st  baguette
1 dl  dressing
   örtsalt

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Koka laxen i 3 min i en liter vatten, 1/2 skivad citron, ett par dillstjälkar och 2 tsk salt, låt svalna.
  • Ansa och skölj grönsakerna.
  • Låt rinna av.
  • Koka sparrisen al dente i cirka 5 min.
  • Lägg upp salladsblad på tallrikar. Lägg på sparris, lax och crème fraiche.
  • Dra några varv med pepparkvarnen över.
  • Klipp över lite persilja.
  • Servera salladen med dressing, bröd och örtsalt.

Källa: www.spisa.nu