Gravlaxsallad på norsk lax

Gravlaxsallad på norsk lax
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: www.spisa.nu

Gravad lax är riktigt bra sommarmat. Om du gravar själv är det lika bra att göra lite extra. Gravad lax håller sig 1-2 veckor i kylskåp och minst 3 månader i frysen.

Ingredienser

-
+

500 g  Norsk laks, gravad
6 st  ägg
1 st  isbergssallad
1 knippe  ruccola
200 g  ärtor, djupfrysta
12 st  körsbärstomater
1 knippe  dill, färsk
   peppar
1 dl  gravlaxsås
8 skivor  grovt bröd

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Tina ärterna och hårdkoka äggen.
  • Dela äggen på mitten och separera gula och vita.
  • Finhacka var för sig och lägg upp var för sig.
  • Skär cocktailtomater i klyftor.
  • Finhacka sallad och dill.
  • Skär gravlaxen i skivor.
  • Lägg salladen i botten av ett serveringsfat.
  • Fyll på med ärter, ost, tomater, ägg och dill.
  • Servera med gravlaxsås och ett mörkt kuvertbröd till. 

Källa: www.spisa.nu