Grillad lax med mango, lime, chili och koriander

Grillad lax med mango, lime, chili och koriander
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Ingvar Eriksson

På med grillen och bjud på grillad lax med en spännande smak av mango, chili, lime och koriander. Vill du inte ha för het smak, välj en mildare chili.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
2 msk  olivolja
   salt
   peppar

Sallad

1 st  mango
2 st  chili, röd
1 kruka  koriander, färsk
4 msk  olivolja
1 st  lime
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skiva mango, chili och koriander i mindre bitar.
  • Färskpressa 3 msk limesaft.
  • Blanda mango, chili, koriander, limesaft och olivolja till mangosalladen och smaka av med salt och peppar. 
  • Dela upp laxen i 4 bitar. 
  • Pensla laxen med olivolja och grilla några minuter på varje sida. 
  • Krydda med salt och peppar.