Grillad lax på spett med chorizo och vita bönor

Grillad lax på spett med chorizo och vita bönor
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Ingvar Eriksson

Är du sugen på att laga grillad lax på spett med chorizo och vita bönor får du vänta till imorgon. Bönorna ska nämligen blötläggas över natten.

Ingredienser

-
+

360 g  Norsk Laxfilé, med skinn
4 st  chorizo
2 dl  bönor, vita
1 st  lök, gul
5 dl  hönsbuljong
1 kvist  rosmarin, färsk
2 st  paprika, röd
2 st  plommontomater
200 g  zucchini
1 knippe  persilja
2 klyfta  vitlök
1 st  citron
2 msk  olivolja
2 nypa  spiskummin, malen

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Blötlägg bönorna över natten. Koka dem sedan mjuka i hönsbuljong.
  • Skiva lax och chorizo.Trä lax och korv på spett. Grilla på hög värme i ca 6 minuter.
  • Skär zucchinin i 2 cm tjocka halvmånar och stek dem gyllene i smör. Tillsätt finhackad lök och stek någon minut till.
  • Rosta och skala paprika, samt skålla och skala tomater.
  • Skär paprika och tomat i grova bitar. 
  • Tillsätt bönor, paprika, tomat. Låt allt puttra några minuter. 
  • Smaksätt med 1 riven vitlöksklyfta, lite spiskummin och hackad rosmarin. 
  • Blanda finhackad persilja, 1 riven vitlöksklyfta och citronskal med olivolja. 
  • Pensla på laxspetten mot slutet av grillningen.