Grillad laxsida med lime och örter

Grillad laxsida med lime och örter
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Lina Eriksson

En hel laxsida är enkel att grilla och trevligt att bjuda på. Grilla inte för länge, fisken eftersteks när du lyfter den av grillen.

Ingredienser

-
+

700 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
1 st  lime
1 st  persilja
1 st  dragon, färsk
1 st  basilka, färsk
2 msk  olivolja
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär ett snitt i laxfilén och stoppa ner limeskivor och örter.
  • Ringla över olivolja, krydda med salt och peppar.
  • Grilla i klotgrill på indirekt värme 15-20 minuter. Indirekt värme innebär att du lägger laxbiten vid sidan om själva glöden.