Grillad tartar av lax med soltorkade tomater, oliver och kapris

Grillad tartar av lax med soltorkade tomater, oliver och kapris
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Ingvar Eriksson

Grillad tartar av lax ska du bara grilla en kort stund så det inte blir genomgrillat.

Ingredienser

-
+

500 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
2 msk  tomat, soltorkad
3 msk  oliver, svart
2 msk  kapris
2 msk  schalottenlök
1 msk  dijonsenap
1 msk  persilja
1 st  citron
6 dl  babyspenat
1 dl  parmesanost
1 st  rödlök
   olivolja
   balsamvinäger
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär upp laxen i små tärningar. 
  • Blanda samman laxbitarna med finhackade soltorkade tomater, oliver, lök, kapris, citronsaft, dijonsenap och persilja, smaka av med salt och svartpeppar. Det skall smaka mycket.
  • Forma till 2 cm tjocka biffar och grilla ca 1-2 minuter på varje sida på het grill.
  • Servera med en sallad på sköljd spenat, skivad rödlök och parmesan.
  • Dressa salladen lätt med olivolja och balsamvinäger.