Grillade laxspett med gremolata

Grillade laxspett med gremolata
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Lina Eriksson

Gremolata är ett såstillbehör på persilja, vitlök, citronskal och olivolja. Vanligt till ossobucco, men passar utmärkt till skaldjur och fisk som grillade laxspett.

Ingredienser

-
+

700 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
4 st 
2 msk  rapsolja
1 kruka  persilja
1 klyfta  vitlök
1 st  citron
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär laxen i ganska stora bitar. Vänd laxbitarna i olja och trä dem på spett.
  • Krydda med salt och peppar och grilla ca 3-4 minuter.
  • Blanda finhackad persilja, en riven vitlöksklyfta och rivet citronskal. 
  • Strö blandningen över spetten.

Tips

Lägg grillspetten i vatten någon timme innan grillning. Det minskar risken att spetten bränns.