Halstrad lax med rostade pinjenötter

Halstrad lax med rostade pinjenötter
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Ingvar Eriksson

Halstra betyder att du steker eller grillar kort tid på hög värme. Den här rätten med rostade pinjenötter gör du snabbt när du vill äta gott.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
1 burk  kikärtor
5 st  smålök
20 g  pinjenötter
1 kvist  rosmarin, färsk
2 msk  balsamvinäger
1 msk  smör
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Dela laxen i 4 bitar. 
  • Halstra laxen ca 3 min på varje sida. 
  • Flytta laxen till en tallrik (håll varm).
  • I samma panna rostar du pinjenötter, kikärter (häll av spadet och skölj först) och lök.
  • Tillsätt en rosmarinkvist och koka ur pannan med balsamvinäger. Tillsätt smöret. 
  • Smaka av med salt och peppar.