Helgrillad laxfilé med karibiska kryddor

Helgrillad laxfilé med karibiska kryddor
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Ingvar Eriksson

Den här karibiska laxen måste du bara prova. Den blir saftig och underbart kryddig.  Alla kommer att fråga dig efter receptet.

Ingredienser

-
+

700 g  Norsk Laxfilé, med skinn

Kryddblandning

1 msk  kryddpeppar, hel
0,5 msk  peppar, hel svart
2 msk  rostad lök
1 klyfta  vitlök
1 tsk  timjan
1 tsk  chiliflakes
1 tsk  kanel, malen
0,5 tsk  muskot
1 msk  farinsocker
1 msk  flingsalt

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Stöt kryddpeppar, svartpeppar, rostad lök och vitlök i mortel. 
  • Blanda ner övriga ingredienser, förutom laxen.
  • Skär snitt i laxen och gnid in med kryddblandningen. 
  • Grilla på skinnsidan i klotgrill ca 15 minuter.