Honungs- och vitlöksmarinad

Honungs- och vitlöksmarinad
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Denna spännande marinad med en kombination av honung och vitlök passar bra till både havskatt, marulk, hälleflundra, lax och makrill.

Ingredienser

-
+

3 msk  ingefära, färsk
3 klyfta  vitlök
2 st  citron
2 msk  honung
2 msk  olivolja
1 msk  sojasås, kinesisk
2 tsk  socker
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Riv ingefära och pressa vitlöken.
  • Pressa saften ur citronerna och blanda citronsaften med de övriga ingredienserna.
  • Smaksätt med lite peppar (och eventuellt lite salt) och socker.
  • Låt fisken ligga i marinaden i kylskåp i 2—4 timmar.