Ingefära- och chilimarinad till lax

Ingefära- och chilimarinad till lax
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

En god marinad gör underverk för enkla grillspett. Detta recept med ingefära och chili måste du bara prova nästa gång du skall grilla lax.

Ingredienser

-
+

2 msk  ingefära, färsk
1 st  chili, röd
2 klyfta  vitlök
0,5 dl  matolja
2 msk  citronsaft

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Finhacka ingefära, chili och vitlök och blanda med olja och citronsaft.
  • Lägg laxtärningar i marinaden, lägg på lock och låt marinera i kylskåp i minst 1 timme, gärna längre.