Inkokning av skrei

Inkokning av skrei
  • 
4

    4 portioner

  • 40-60 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf:

Såhär gör du en inkokning av skrei på bästa sätt.

Ingredienser

-
+

4 st  Norsk skreifilé
1 l  vatten
1 dl  socker
1 dl  ättika 4%
1 st  lök, gul
1 msk  peppar, hel svart
2 msk  salt

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Koka ihop alla ingredienser utom fisken. Dra av värmen, lägg ner fisken och låt alltsammans dra i 30 minuter i kyl innan servering.

Det är även väldigt gott att snabbt steka på den inkokta fisken innan servering. Definitivt värt att testa.