Inkokt skrei med spetskålsallad

Inkokt Skrei® med spetskålsallad
  • 
4

    4 portioner

  • Over 60 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Joel Wåreus

Vill du prova inkokt skrei ska du förbereda den dagen innan. Passar bra både som förrätt (8 personer) eller huvudrätt (4 personer).

Ingredienser

-
+

480  g  Norsk skreifilé
1/2 st  spetskål
1 dl  crème fraïche
1 st  lime
1 st  rödlök
1/2 dl  rapsolja
60 g  Norsk Forellrom
   salt och peppar

Lag

1 l  vatten
0,3 dl  salt
1/2 st  citron
 stjälk  dill, färsk
1 msk  dillfrö

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Dagen före: Skiva citronen. Koka upp alla ingredienser till lagen och låt dra tills det svalnar. Sila av citronskivor och dillstjälkar från lagen. 
  • Dela fisken i portionsbitar. Förrätt: 60 g. Huvudrätt: 120 g.
  • Koka upp lagen och slå det på skreibitarna så att det täcker. Lägg över en plastfilm så att det kokar vidare i formen. Låt dra i minst 24 timmar.
  • Serveringsdagen: Finstrimla spetskål och koka i lättsaltat vatten i 30 sek. Kyl ner kålen och låt det rinna av ordentligt.
  • Vispa upp crème fraîche och riv i limeskal (inte det vita under skalet). Salta och peppra.
  • Finhacka rödlök och blanda med olja och saft från lime, vänd ner forellrom.
  • Lägg upp som på bilden med spetskålsallad, forellromvinägrett och garnera med machésallad.