Inlagd spanskinspirerad sill

Inlagd spanskinspirerad sill
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Tom Haga

Vår kära sill kan tillagas på många sätt. Den här med inspiration från Spanien får sin smak av vitlök, koriander och saffran.

Ingredienser

-
+

8 st  Norsk Sillfilé
4 msk  vetemjöl
4 st  schalottenlök
2 st  morot
1 klyfta  vitlök
8 msk  olivolja
2 msk  ättika 4%
4 msk  vatten
1 knippe  koriander, färsk
0,5 tsk  koriander, frön
1 g  saffran
2 st  lagerblad
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Hacka schalottenlök, morötter och vitlöksklyfta i tunna skivor. 
  • Salta och peppra på sillfiléerna. 
  • Doppa skinnsidan i vetemjöl och stek filéerna med skinnsidan nedåt i olja på stark värme i cirka 1 minut.
  • Ta upp sillfiléerna och lägg grönsaker i pannan. 
  • Stek grönsakerna i olja tills de blir gyllenbruna. 
  • Tillsätt ättika, vatten, korianderfrön, saffran och lagerblad.  
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Häll blandningen över fisken och låt det svalna. 
  • Strö färsk koriander över vid servering.