Kall inkokt lax med dillmajonnäs

Kall inkokt lax med dillmajonnäs
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Joel Wåreus

Har du en gång lagat inkokt lax så kommer det bli din nya paradrätt. Med tanke på den blygsamma arbetsinsatsen som krävs, smakar den underbart och passar både till vardag och helgmiddag.

Ingredienser

-
+

1 kg  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
1 l  vatten
2 msk  vinäger
3 tsk  salt
5 st  peppar, hel vit
2 st  kryddpeppar, hel
1 st  lök, gul
1 st  morot
3 kvist  dill

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skala och dela grönsakerna i grova bitar.
  • Koka upp vattnet med de övriga ingredienserna och låt lagen koka 5-10 minuter så att den får smak.
  • Häll lagen över fiskbitarna, sjud därefter under lock i 6-10 minuter, beroende på laxbitarnas storlek.
  • Servera fisken varm eller kall med dillmajonnäs, pressgurka och potatis.