Klassisk pannfisk

Klassisk pannfisk
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Ingvar Eriksson

Det är enkelt och går fort att laga allt i samma panna. Dessutom blir det gott eftersom smakerna blandas på bästa sätt.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Torskfilé
2 dl  rågmjöl
15 st  körsbärstomater
1 knippe  dragon, färsk
3 dl  grädde
1 st  schalottenlök
   rapsolja
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Dela fisken i 4 st portionsbitar.
  • Salta och panera fisken i rågmjölet. 
  • Finhacka dragon och schalottenlök, dela tomaterna på mitten.
  • Stek den knaprig i rapsolja ca 2 min på varje sida. Lägg på hushållspapper.
  • Använd samma panna och lägg i den finhackade schalottenlöken, dragonen, tomaterna och grädden. 
  • Låt reducera ca 1 1/2 minut.
  • Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med kokt potatis.