Kolgrillad lax med salsa verde

Kolgrillad lax med salsa verde
  • 
4

    4 portioner

  • 40-60 min

Fotograf: Björn Terring

Grillad lax med salsa verde passar såväl till fest som vardag. Enkelt att grilla i portionsbitar eller som en hel sida. Om skinnet är kvar, grilla klart laxen med skinnsidan nedåt så bränns den inte vid.

Ingredienser

-
+

700 g  Norsk Laxfilé, med skinn
2 st  citron

Salsa

1 kruka  basilka, färsk
1 kruka  persilja
3 st  sardiner i olja
1 dl  kapris
0,5 dl  olivolja
1 tsk  dijonsenap
1 msk  rödvinsvinäger
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Finhacka örter, kapris och sardeller och lägg i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda. Låt stå i rumstemperatur fram till servering.
Grilla laxen över glöd i ca 5 min på varje sida. Lägg upp på ett fat och garnera med salsa verde.