Krämig grönsakssoppa med norsk torsk, lax och räkor

Krämig grönsakssoppa med norsk torsk, lax och räkor
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Fabian Björnstjerna

Det är inte mycket som slår en matig och vällagad fisksoppa. Prova den här med norsk torsk, räkor och lax.

Ingredienser

-
+

150 g  Norsk Laksfilé, utan skinn och ben
150 g  Norsk Torskfilé
100 g  Norska Räkor, skalade
2 st  schalottenlök
2 st  potatis
2 st  morot
0,5 st  purjolök
1 klyfta  vitlök
1 msk  rapsolja
5 dl  grönsaksbuljong
2 dl  grädde
1 msk  vitvinsvinäger
100 g  ärtor, djupfrysta
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Hacka schalottenlök. Skär potatis, morötter, purjolök och vitlök i mindre bitar. Fräs i en kastrull med lite rapsolja utan att det tar färg.
  • Häll på buljong och låt koka i 10 min. Tillsätt grädde efter 5 min. 
  • Mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar och en god vitvinsvinäger.
  • Salta och peppra fisken. Lägg fiskbitar och ärtor i soppan och koka upp. Låt stå och dra i 3 min. 
  • Lägg räkor i soppskålar.
  • Häll soppan över räkorna. Färdigt.