Lättstekt laxfilé med avokado och fiskrom

Lättstekt laxfilé med avokado och fiskrom
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Ingvar Eriksson

Lättstekt lax med avokadomos gör du snabbt och enkel när du är sugen på något gott. Några droppar tabasco sätter fart på det hela.

Ingredienser

-
+

800 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
   laxrom
2 st  avokado
2 st  lime
   tabasco
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Halvera avokadon, avlägsna kärnan och gröp ur köttet med en sked.
  • Lägg avokadoköttet i en bunke. Mosa med gaffel och pressa över limejuice. Krydda med salt och peppar samt några droppar tabasco.
  • Krydda laxen och stek i varm panna med lite olja ganska hårt, men bara på ena sidan.
  • Arrangera avokadomos och lax på varma tallrikar och toppa med fiskrom.
  • Servera.