Lågtempererad lax med svamp i dill

Lågtempererad lax med svamp i dill
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Ingvar Eriksson

När du tillagar laxen på låg temperatur blir den saftigare och därför godare även dagen efter.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
1 msk  olivolja
1 st  citron
400 g  champinjon
2 msk   dill, färsk
   smör
   stenbitsrom, röd
   salt och peppar
   plastfolie

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Gnid in laxen med salt, peppar, olivolja och citronskal.
  • Täck formen med plastfolie.
  • Stick in termometern i fiskens mitt och baka i ugnen på 100°C till en innertemperatur på 40°C.
  • Stek svampen i smör, tillsätt dill innan servering.
  • Smaka av med salt och peppar. Toppa med lite rom och dillvippor.