Lax Strindberg

Lax Strindberg
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Joel Wåreus

Biff Strindberg är ju en av klassikerna. Här får du en variation med lax som är lätt att laga och blir jättegod. Kanske en ny klassiker?

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
1 st  lök, gul
2 msk  senap
2 msk  dijonsenap
2 msk  senap, grov
1 st  äggula
1 msk  maisena
0,75 dl  balsamvinäger
0,75 dl  olivolja
2 msk  vatten
   salt och peppar

Tillbehör

   potatismos
   broccoli

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Blanda senap, äggula, maizenamjöl och fint hackad gul lök i en bunke.
  • Lägg fyra bitar lax i en smord ugnsfast form.
  • Fördela senapsblandningen ovanpå laxen.
  • Baka i 200 grader i ca 12 min.
  • Servera med potatispuré och kokt broccoli.
  • Servera balsamvinägretten vid sidan av eller häll den i formen innan du sätter in den i ugnen.