Lax i folie med färsk lök, fänkål och senap

Laks i folie med färsk lök, fänkål och senap
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf:

Lax i foliepaket är perfekt middag för varma sommardagar. Den tillagar sig själv på grillen på bara 10 minuter. 

Ingredienser

-
+

800 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
1 knippe  salladslök
1 st  fänkål
2 msk  senap, grov
1 st  äpple
1 msk  majonnäs
   timjan, färsk
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Dela laxen i 4 bitar.
  • Skala vitlöksklyftorna och skär dom i tunna skivor. Kärna ur chilifrukterna och skär dom i tunna skivor. Skala ingefäran och riv den fint, ca 2 msk
  • Blanda kokoskrämen med limesaft, vitlök, chilis, sambal oelek, soya samt ingefäran.
  • Salta och peppra laxen och lägg den på 4 st smörade folieark med pak choi i botten. Fördela kokosröran över laxen och strö över koriander. Vik ihop foliepaketen.
  • Grilla i ca 10-15 minuter.