Lax i folie med potatis, äpplen, lök och dill

Lax i folie med potatis, äpplen, lök och dill
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Ingvar Eriksson

Lax och grönsaker i folie blir en lätt middag en aktiv sommardag. Den tillagar sig själv på grillen. Under tiden kan du njuta av solen eller spela badminton i 10 minuter. 

Ingredienser

-
+

700 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
500 g  potatis
2 st  äpple
4 st  rödlök
8 st  rädisa
4 msk  olivolja
2 msk  citronsaft
4 ark  aluminiumfolie
   dill, färsk
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär laxen i serveringsbitar.
  • Koka potatis och skär i skivor. Skär äpple, lök samt rädisor i bitar.
  • Fördela lax och grönsaker på så många ark av aluminiumfolie som du har laxbitar. Lägg på en riklig mängd färsk dill på toppen.
  • Droppa över olivolja, citronsaft och krydda med salt och peppar. 
  • Vik ihop foliepaketen och lägg dem på grillen i ca. 10-12 minutter.