Lax i röd curry och kokosmjölk

Lax i röd curry och kokosmjölk
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Tom Haga

Uppskattar du asiatisk mat? Då kommer du gilla lax i röd curry och kokosmjölk.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
2 msk  sojaolja
1 st  schalottenlök
3 tsk  currypasta, röd
4 dl  kokosmjölk
1,5 tsk  sojasås, kinesisk
1 st  chili, röd
0,5 tsk  fisksås
2,5 dl  fiskbuljong
1 tsk  socker
2 st  salladslök
4 st  limeblad
2 msk  koriander, färsk

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär laxfilén i stora tärningar.
  • Värm sojaoljan i en panna och bryn laxtärningarna på alla sidor.
  • Lägg tärningarna på ett fat.
  • Fräs schalottenlöken i pannan ca 2 minuter.
  • Tillsätt Thai röd curry och kokosmjölk. Rör om ofta.
  • Häll i sojasås, strimlad röd chili utan kärnor, fisksås, fiskbuljong och socker.
  • Blanda i laxtärningarna, vårlök, limeblad och låt det hela småkoka i 2-3 min.
  • Strö över färsk koriander och servera med jasminris.