Lax i ugn med citron, dill och smör

Lax i ugn med citron, dill och smör
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf:

Laxfilé passar utmärkt ihop med citron, dill och smör. Och så lagar den i princip sig själv i ugnen. Relax, helt enkelt.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
50 g  smör
2 kruka  dill, färsk
1 st  citron
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Placera laxen i en smord ugnsform. Salta och peppra.
  • Täck laxen med grovhackad dill och citron i skivor.
  • Skär smöret i bitar och lägg det ovanpå täcket av dill och citron.
  • Placera ett bakplåtspapper eller en bit folie ovanpå ugnsformen och baka laxen mitt i ugnen i 20 minuter.

Servera med kokt potatis.