Lax i ugn med mandel, kanel och fänkål

Lax i ugn med mandel, kanel och fänkål
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf:

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
1 st  fänkål
1 st  purjolök
1 dl  mandelspån
4 msk  olivolja
1 tsk  kanel, malen
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt på ugnen och värm den till 175 grader.
  • Skiva purjolök och fänkål och placera den i en smord form.
  • Salta och peppra laxen och placera den ovanpå grönsakerna i formen.
  • Ringla olivoljan över laxen och grönsakerna.
  • Täck laxen med kanel och flagad mandel.
  • Tillaga i mitten av ugnen i 20 minuter.

Servera med ugnsbakad eller kokt potatis och en kall sås

med matlagningsyoghurt, citronsaft och honung.