Lax i ugn med mandel, persilja och cheddar

Lax i ugn med mandel, persilja och cheddar
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf:

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
1 dl  mandelspån
0,5 dl  bladpersilja
75 g  cheddar ost
   olivolja
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Placera laxen i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.
  • Riv osten och blanda den med mandeln, persiljan och en skvätt olivolja.
  • Täck laxen med blandningen och tillaga i mitten av ugnen i 20 minuter.

Servera med ugnsbakad potatis.