Lax i ugn med oliver, vitlök och citron

Lax i ugn med oliver, vitlök och citron
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf:

Lugn och ro med lättlagad lax i ugn, toppad med oliver, vitlök och citron.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
2 st  citron
150 g  oliver, grön
2 klyfta  vitlök
0,5 dl  olivolja
   basilka, färsk

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Placera laxen i en smord ugnsform. Salta och peppra.
  • Hacka oliver och vitlök och blanda med saften från 2 citroner.
  • Häll blandningen över laxen.
  • Ringla olivoljan ovanpå laxen.
  • Täck ugnsformen med en bit folie och tillaga i mitten av ugnen i 20 minuter.
  • Garnera med färsk basilika.

Servera med potatis eller en tomat- och bönsallad.