Lax i ugn med pesto, crème fraîche och pinjenötter

Lax i ugn med pesto, crème fraîche och pinjenötter
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf:

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
0,75 dl  pesto
0,5 dl  crème fraïche
30 g  pinjenötter
   salt
   peppar
   smör

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Placera laxen i en smord form. Salta och peppra.
  • Blanda pesto och crème fraîche. Täck laxen med blandningen.
  • Baka laxen i ugnen i 20 minuter.
  • Rosta pinjenötterna lätt i en panna och strö dem över laxen när den är färdig.

Serveras med pressad potatis, bulgur eller sallad med matvete.