Lax i ugn med spenat, grädde och parmesan

Lax i ugn med spenat, grädde och parmesan
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf:

Lax som lagar sig själv på 20 minuter i ugnen. Superenkelt och supergott.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
150 g  spenat, färsk
150 g  parmesanost
2 dl  matlagningsgrädde
   salt
   peppar
   smör

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skölj spenaten och låt den rinna av.
  • Lägg spenaten i botten av en smord ugnsform.
  • Häll grädden över spenaten och placera laxen ovanpå.
  • Salta och peppra.
  • Riv parmesanosten och strö den ovanpå laxen.
  • Ställ in i mitten av ugnen och tillaga i 20 minuter.

Servera med pressad potatis eller ris.