Lax i ugn med teriyaki, sesamfrö och pak choi

Lax i ugn med teriyaki, sesamfrö och pak choi
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf:

Med bara fem ingredienser lagar den här laxrätten sig själv i ugnen på endast 20 minuter.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
2 dl  teriyakisås
200 g  pak choi
0,5 dl  sesamfrö
   smör

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skölj pak choien noggrant, skär den i mindre bitar och blanda den med hälften av teriyakisåsen.
  • Lägg blandningen i botten på en smord form.
  • Placera laxen ovanpå pak choien.
  • Täck laxen med den återstående teriyakisåsen.
  • Tillaga i mitten av ugnen i 15 min.
  • Under tiden, rosta sesamfröna lätt i en varm panna.
  • Strö sesamfrön över laxen och tillaga i ytterligare 5 minuter.

Servera med ris eller nudlar.