Lax i ugn med tomat, timjan och vin

Lax i ugn med tomat, timjan och vin
  • 
2

    2 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf:

Lax i ugn är lugn och ro. Prova det här receptet med tomat, timjan och vin. Klart på bara 20 minuter. Relax.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
4 st  tomat
2 klyfta  vitlök
0,5 kruka  timjan, färsk
1,5 dl  vitt vin, torrt
1 msk  olivolja
25 g  smör
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Placera laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra.
  • Kärna ur tomaterna och finhacka dem. 
  • Skiva vitlöken tunt.
  • Rör ihop tomathack, timjan, vitlök och olivolja och täck laxen med blandningen.
  • Slå på vinet runtom i formen. 
  • Klicka i smöret i bitar i vinet.

Tillaga i mitten av ugnen i 20 minuter.

Servera med kokt potatis, ris eller matvete.